Hírek - Komplex fejlesztési pályázat

 

Komplex fejlesztés megvalósítása a Poliol Kft.-nél

A Poliol Kft. a GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-01788 azonosító jelű, „Komplex fejlesztés megvalósítása a Poliol Kft.-nél” elnevezésű projekt ünnepélyes nyitórendezvényét 2022.05.06-án tartotta meg Lakiteleken, a Tiszakécskei út 3. szám alatt.

A projekt fő célkitűzése a Poliol Kft. által korábban elindított fémmegmunkálási tevékenységi kör bővítése, melynek keretében megépül az 580 m2-es alapterületű fémmegmunkáló csarnokot, melyben az anyagmozgatási (daruzási) feladatokat híddaru fogja ellátni, továbbá egy 2000x6000mm asztalméretű (vágóképességű) síkágyas plazmavágógép kerül telepítésre.

 A munkavállalók munkakörülményeinek javítása érdekében a környezettudatosságot szem előtt tartva egy levegő-víz üzemelésű rendkívül modern, energiahatékony – hőszivattyús - hűtő-fűtő klimatizáló berendezés biztosítja.

Ezen felül a projekt részét képezi még szervezetfejlesztés, valamint a termelésirányítási rendszer továbbfejlesztése külső szakértők, tanácsadók igénybevételével.

A megnyitón tiszteletét tette Kovács Ernő, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottja, Tóth János Tiszakécske város polgármestere, Madari Róbert Lakitelek polgármestere, Varga Károly a Poliol Kft. tulajdonosa és Ézsiás Bálint a Poliol Kft. ügyvezetője, aki elsőként köszöntötte a megjelenteket és ismertette a projekt részleteit:

Ma egy új pályázat elindítását ünnepeljük meg, amelynek köszönhetően megvalósulhat fémmegmunkáló csarnokunk továbbépítése. Kapacitásunk tovább fog bővülni, korszerű gépeket használhatnak az itt dolgozók, akik klimatizált csarnokban végezhetnek minőségi munkát. Vállalatunk komplexitását tovább növeli, hogy nemcsak arra gondoltunk, hogy a fémmegmunkáló munkatársaknak jobb körülmények legyenek biztosítva, hanem a Munkavállalók fejlesztésével, oktatásával új ismeretekre is szert tehetnek. Biztos vagyok benne, hogy ez nagyban segíti majd jövőbeni munkánkat. A komplexitás további eleme, hogy külső tanácsadók segítségét is igénybe vesszük majd a szervezet minél hatékonyabb működtetése érdekében.

Az elmúlt évben informatikai rendszerünk korszerűsítése is megkezdődött, új vállalatirányítási rendszert vezettünk be. Ennek továbbfejlesztésére nagy hangsúlyt fektetünk, s ez is a pályázati projekt keretében valósulhat meg. E beruházás megvalósítására másfél év áll rendelkezésünkre, s utána újabb lépéseket tervezünk.

Varga Károly a cég tulajdonosa köszöntőjében elmondta: Nagyon büszke vagyok arra a munkára, amit itt az elmúlt két és fél évben elvégeztünk. Sok változás történt a cégnél ez idő alatt, de ezek a változások csak a kezdetet jelentik. Tovább szeretnénk bővíteni a technológiánkat és ehhez kapcsolódóan a kereskedelmi hálózatunkat. Remélem, hogy egy év múlva még többen dolgoznak majd a cégnél, még többen találják majd itt meg a számításaikat, s ha akkor újra összegyűlünk ünnepelni, újabb fejlesztésekről és beruházásokról számolhatunk be.

Kovács Ernő, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottja nagy tisztelettel és megbecsüléssel köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta: Ezúttal is nagy örömmel jöttem el Önökhöz, hiszen újabb fejlesztés, pozitív változás történik Bács-Kiskun megyében, azon belül is szűkebb lakóhelyem környezetében. A mai világban – akkor, amikor a szomszédos országban háború dúl, és gazdasági válság fenyeget – kiváltkép meg kell becsülni ezeket a fejlesztéseket.

Örülök neki, hogy a cég vezetése olyan célt tűzött ki maga elé, amely pozitív hatással van a környező településeken élőkre. Biztos, stabil munkahelyek várják az ide érkező munkavállalókat, akik magas szinten dolgozhatnak, XXI. körülmények között.

Az új, tervezett csarnok még több lehetőséget biztosít majd, s azt szeretném, hogy még több ember dolgozzon itt a cég által megvásárolni kívánt modern gépekkel.

Szívből gratulálok ezekhez a fejlesztésekhez, a csapatépítéshez, hiszen a kollektíva erejét az is jól mutatja, hogy a dolgozók mindennap örömmel mennek a munkahelyre. Én úgy látom, hogy itt egy jó közösség dolgozik, amely már korábban is bizonyított, most pedig az új gyártmányokkal, további lehetőségek nyíltak előttük.

A kormánymegbízott köszöntője végén kiemelte: Az a cég, amely ebben a nehéz helyzetben fejleszt, az előre megy, és a jövőnek építkezik és a jövő csak akkor lehet biztos, ha a cégvezetés tervei teljesülnek. Ezek a célok a kormány szándékaival is társulnak. További sikereket és jó egészséget kívánok!

Kovács Ernő beszéde után Madari Róbert, Lakitelek polgármestere kapta meg a szót, aki úgy fogalmazott: Maximálisan egyetértek a cégvezetés céljaival, miszerint folyamatosan fejleszteni kell. Lakitelek részeként, helyi lakosokat is foglalkoztató cég fejlődése egybe cseng a település céljaival, s ehhez lehetőségeink szerint minden segítséget megad a település.

Örömteli, hogy most már biztonságos kerékpárúton is meg lehet közelíteni a Poliol Kft. üzemét, s közútjaink is megújulnak. Ahhoz, hogy Lakitelek milyen arcát mutatja az itt élők és az ide érkezők felé, abban nagy szerepük van a helyi cégeknek, s ebben a Poliol Kft. magasan az élen jár. Az itt elvégzett precíz munka, a minőségi gyártmányok a település jó hírnevét is messzire viszik. Azt kívánom, hogy a cég minden dolgozója érezze itt jól magát, hiszen ez a hosszútávú fejlődés alapját is jelenti.

 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk